Blue Mailbox - bandet
Bandet Blue Mailbox

Blue Mailbox - Bandet

Per Hammar

Per Hammar
Sång, kör, munspel, percussion

Av någon outgrundlig anledning har alltid bluesen legat närmast mitt hjärta. Utan att ha behärskat något instrument tidigare blev det därför naturligt för mig att börja med munspel. Från 80-talet och framåt har jag spelat i olika bandkonstellationer och sedan 15 år tillbaka sjunger jag också lead, numer med en härlig kör bakom.


 

Niklas Lüning

Niklas Lüning
Tenorsax, altsax, synthsax, keyboard/orgel, sång, kör, percussion

Jag fick min musikaliska skolning vid Jazz/rock-linjen vid Svalövs Folkhögskola på 80-talet. Har spelat blues, rock, jazz, samba och storband. Har skakat hand med Dizzy Gillespie och påven Johannes Paulus II. Har spelat med diverse artister bl.a. Eb Davies och Ricky Allen. Musikaliska förebilder: Buddy Guy, David Sanborn och Michael Brecker.


 

Johan Walan

Johan Walan
Gitarr, kör

Passionerad beundrare av Jimi Hendrix, John Scofield, Tomas Arnesen och Beatles. Har spelat med Doctor Shrink and the Crafts och andra världsberömda band ifrån södra Östergötland. Spelar även med The Hot Sixties Band och Hitmen.


 

Bo Forsman

Bo Forsman
Elbas, kör, sång

Har spelat gitarr och sjungit i olika rock och dansband under 70- och 80- talen. Därefter vaggvisor för barnen, körsång och nu under 2000-talet kommit ut som....BASIST! Har skakat hand med..tja..Gudrun Schyman och kronprinsessan Viktoria, kan det va nå't?


 

Anders Lundgren

Anders Lundgren
Trummor

Jag började spela trummor i lokala band redan på 60-talet. Under 70 och 80-talen har jag spelat med bl.a. D3, College Didn´t, Bahrock, Ali Baba m.fl. Från 1980 jobbar jag också med musik och slagverk i kulturskolan. Jag har skakat hand med Eddie Harris, Les Mc Cann, John Scofield men tyvärr inte med påven. Förebilder är bland andra Barry "B.B. Queen" Bordem, Kirk Covington, Steve Gadd och Jimmy Vincent.


Ateljéfotograf: Erkki Saikkonen